امروز پنج شنبه  ۱ آذر ۱۴۰۳
۱۴۰۳/۰۱/۲۰- ۱۳:۱۰ - مشاهده: ۱۹۰

انتشار کتاب گوهر کلمات در سایه مدارس آیات از سوی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف اشرف، کتابی با عنوان گوهر کلمات در سایه مدارس آیات منتشر کرده که اثری ادبی است و در آن عمده فعالیت های فرهنگی آن سرکنسولگری در شهر امیرالمومنین، علی ابن ابی طالب از سال 2021 تا 2023 معرفی شده است.

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف اشرف، کتابی با عنوان "گوهر کلمات در سایه مدارس آیات" منتشر کرده که اثری ادبی است و در آن عمده فعالیت های فرهنگی آن سرکنسولگری در شهر امیرالمومنین، علی ابن ابی طالب از سال 2021 تا 2023 معرفی شده است.

در مقدمه این کتاب، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق، جناب آقای محمدکاظم آل صادق، با تمجید روابط فرهنگی ایران و عراق و پیشرفت جنبه فرهنگی آن از طریق شب شعرها و گردهمایی‌های فکری و ادبی، نوشته اند: «بدیهی است فرایند تبادل فرهنگی نیازمند افزایش چنین رویدادهایی است که باعث تقویت انسجام ایمانی می‌گردد و موانع روانی در مقابل همگرایی حقیقی به نفع امت اسلامی را می‌شکند». جناب آقای آل صادق، در این مجال بر هزینه‌های بزرگ و خون‌هایی که در راستای حمایت از مقدسات، اهداف و منافع مشترک ایران و عراق ریخته شده تاکید داشتند.

در این مقدمه، جایگاه نجف اشرف به برکت مرقد وصی رسول الله (ص)، به عنوان دژی نفوذ ناپذیر برای دفاع از مذهب و پایگاه مستحکم علما، مراجع و حوزه علمیه دیده شده که دستاوردهای تاریخ ساز برای عراق و امت اسلامی‌به ارمغان آورده است؛ از دل نجف علما و شعرای بزرگی زاده شدند که برخی از آن‌ها، همانند مراجع دینی، نقش محوری در مبارزه با استعمار بریتانیا به ویژه در دوره انقلاب 1920 داشته اند.

در قسمت دیگری از کتاب، دستیار سابق وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سفیر کنونی در عربستان، جناب آقای علیرضا عنایتی، ضمن تقدیر از ابتکار سرکنسولگری نجف آورده: «بسیاری به اهمیت ادبیات دفاع از حق در مقابل ظلم توجهی ندارند در حالیکه این ادبیات، پایبند به حمایت از مرزهای کرامت و عزت در مقابله با دشمنی‌هاست تا جایی که وجدان‌ها را بیدار کند».

در ادامه کتاب، شخصیت امیرالمومنین، علی ابن ابی طالب (ع) که شایسته مدح و تقدیس بوده و هست، بررسی شده و اشعار و نثرها در رثای ایشان که در تمجید از بلاغت، نبوغ و حکمت آن بزرگوار بوده، مرور شده است.

کتاب گوهر کلمات در 7 فصل (237 صفحه) تنظیم شده که فصل اول، قصائدی در رابطه با عید غدیر است؛ فصل دوم، اشعار در رثای فاطمه معصومه (س)؛ فصل سوم، اشعار مربوط به میلاد امام حین مجتبی؛ فصل چهارم، اشعار در مدح زینب کبری؛ فصل پنجم، اشعار به مناسبت سالروز شهادت سپهبد سلیمانی و ابومهدی المهندس؛ فصل ششم، اشعار سروده شده برای میلاد امام رضا و فصل هفتم، مطالب برگرفته از گردهمایی فرهنگی برای حافظ و نگاه بزرگان فرهنگی عرب به وی را دربر دارند.

این کتاب از سوی انتشارات "آفاق حکمت" در ایران منتشر شده و در خلال آن، مرور فکری عمیقی در ارتباط با ادبیان عرب و فارس صورت می‌گیرد؛ در جریان نگارش این اثر، بزرگان ادبی و شخصیت های آکادمیک ایرانی و عراقی مشارکت داشتند و مسئول رسانه ای سرکنسولگری، آقای حمید حلمی زاده آن‌ها را گردآوری نموده تا تحفه ای برای خوانندگان و علاقمندان به ادبیات باشد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما